Actueel Actueel
Noodopvang vluchtelingen in de Markuskerk
Vanaf maandag 17 april was een Afghaans gezin van 4 personen opgevangen in de Markuskerk voor een periode van maximaal 12 weken. De Protestantse Gemeente Breda heeft daarmee positief geantwoord op het verzoek van de minister aan de kerken om te helpen bij de noodopvang van vluchtelingen. Per 2 augustus zijn zij vertrokken omdat het COA plaats voor hen gevonden heeft op een gezinslocatie in Friesland. We zijn dankbaar dat we iets voor hun mochten betekenen en hopen dat het hun goed mag gaan en wensen hun Gods zegen toe. Inmiddels hebben we een nieuw gezin ontvangen van 4 personen, afkomstig uit Irak. Vrijwilligers van de wijkkerken (Johannes-, Lucas- en Markuskerk) maken deze noodopvang mogelijk. Vorig jaar, was er in de Markuskerk ook al tweemaal, in oktober en november, een noodopvang ingericht. De vieringen en activiteiten in de Markuskerk blijven gewoon doorgaan.

Theatrada presenteert A Christmas Carol
Op zaterdag 9 en zondag 10 december presenteren Theatrada, de Cantorij van de Lucaskerk en Lucas8 ‘A Christmas Carol’ (Charles Dickens). De hoofdfiguur Ebenezer Scrooge is een verbitterde vrek die een liefdeloos leven leidt, waarin alleen hard werken en vergaren van persoonlijke rijkdom zijn hart sneller doet kloppen. De rest is ‘humbug’ (onzin). Kerstvreugde is iets dat hij totaal niet begrijpt. Zijn leven wordt volledig ontwricht als op kerstavond zijn overleden partner Jacob Marley hem bezoekt, die aankondigt dat diezelfde nacht drie geesten aan hem zullen verschijnen. Zou Scrooge hiermee tot inkeer komen?
Het wordt volop genieten van de kerstsfeer met toneel, muziek en prachtige Christmas Carols in een decor van ‘Charles Dickens’. Na afloop is er tijd en ruimte om met elkaar te borrelen.
Plaats: Markuskerk, Hooghout 96 te Breda.
Tijden: 9 december 20.00 uur, 10 december 14.00 uur.
Kaarten à € 15 per stuk bij www.theatrada.nl

Symposium Kerk en slavernij. Geschiedenis – heden – toekomst
In onze plaatselijke kerken willen we de bewustwording bevorderen rond het thema ‘Kerk en slavernij’, inclusief de doorwerking ervan vandaag de dag.
Plaats: Markuskerk, Hooghout 96, Breda
Woensdag 17 januari 2024, 20:00 uur: Film “Alledaagse waardigheid”, een documentaire van Ida Does n.a.v. het boek “Alledaags racisme” van Philomena Essed
Vrijdag 26 januari 2024, 13:30-18:00 uur: Symposium
Sprekers: Mgr. Karel Choennie (bisschop van Paramaribo), prof. dr. Heleen Zorgdrager (hoogleraar PThU, betrokken bij het onderzoek naar kerk en slavernij) en dr. Ferdinand Igbeche (pastor Destiny Church International Breda).
Toegang is gratis!
Bisdom Breda, Protestantse Gemeente Breda, Mattheüskerk, Destiny Church International Breda, Hart voor Breda-Noord, Mondiaal Centrum Breda en de Stichting Herdenking Afschaļ¬ƒng Slavernij Breda (HASB).
 
terug