Actueel Actueel
Film in de Markuskerk: "As it is in heaven"
Dinsdagmiddag 16 april om 15:00 uur in de Markuskerk deze Zweedse filmklassieker uit 2004. Bij thema's uit deze film haken we aan in de vieringen op de zondagen van 14, 21 en 28 april. Inleiding en napraten: ds Ton van Prooijen. De wereldberoemde dirigent, Daniel Daréus (Michael Nyqvist), verhuist na een hartaanval naar het dorpje waar hij is opgegroeid. Al snel klopt het kerkkoortje bij hem aanHij weigert eerst, maar laat zich uiteindelijk toch overhalen. Zijn aanpak – waarbij iedere stem telt! – veroorzaakt de nodige opschudding in het ingeslapen dorpje. "As it is in heaven" is een liefdevolle en ontroerende film, waarin grote thema’s als gemeenschap, liefde, jaloezie, passie, verlossing en opstanding op een toegankelijke en herkenbare manier terugkomen. Toegang gratis, opgave niet nodig. Voor de maaltijd erna moet u zich wel opgeven.

Symposium Kerk en Slavernij. Geschiedenis – heden – toekomst
Op vrijdag 26 januari 2024 is dit symposium gehouden in de Markuskerk. Sprekers waren Mgr. Karel Choennie (bisschop van Paramaribo), prof. dr. Heleen Zorgdrager (hoogleraar PThU, betrokken bij het onderzoek naar kerk en slavernij) en dr. Ferdinand Igbeche (pastor Destiny Church International Breda). Het symposium is nog online te volgen via www.kerkdienstgemist.nl (zoek op Markuskerk Breda)
Organisatie: Bisdom Breda, Protestantse Gemeente Breda, Mattheüskerk, Destiny Church International Breda, Hart voor Breda-Noord, Mondiaal Centrum Breda en de Stichting Herdenking Afschaļ¬ƒng Slavernij Breda (HASB).

Noodopvang in de Markuskerk
Er zijn weer nieuwe gasten gearriveerd, een Irakees gezin met vier kinderen. We heten ze van harte welkom en hopen dat ze een goede tijd bij ons hebben. Het zijn Yezidi's, een montheistische godsdienst die voortkomt uit Indo-Iraanse tradities. Yezidi's hebben te maken gehad met geweld en vervolging, met name door Islamitische Staat (IS). Nederland heeft de situatie van de Yezidi's erkend als genocide.