Welkom in de Markuskerk! Welkom in de Markuskerk!
Als kerkgemeenschap willen we een open, betrokken en gastvrije gemeenschap zijn. In onze vieringen, ‘s zondags om 10 uur. En in onze activiteiten doordeweeks, zoals de koffieochtend op de donderdag en de maaltijden van onze kookclub, elke 3e dinsdag van de maand. Ook in avonden die we organiseren over bepaalde thema’s. Er is veel aandacht voor kinderen en jeugd en voor de omlijsting van onze vieringen met muziek en bloemen.

We zijn betrokken op de maatschappij waarin we leven. Met een Weekendschool voor kinderen van Oekraïense vluchtelingen (samen met de Michaelkerk), Noodopvang voor asielzoekers, financiële ondersteuning van bijvoorbeeld de Voedselbank Breda. Dat doen we steeds meer samen met de andere twee wijkkerken (Lucaskerk en Johanneskerk) van de Protestantse Gemeente Breda, en ook samen met andere kerken in Breda.

Er is veel ruimte om samen naar nieuwe wegen te zoeken, als individu en als kerkgemeenschap. Je bent van harte welkom!

Ons adres is: Hooghout 96, 4817 ED Breda

 
 
Vieringen en agenda Vieringen en agenda
We doen veel samen met de wijkgemeente van de Lucaskerk (Haagse Beemden en Breda-Noord). We zijn daarom eenmaal in de maand op bezoek in de viering in de Lucaskerk. Op de andere zondagen is om 10:00 uur een viering in de Markuskerk. Een overzicht van onze vieringen vind je op: https://www.pknbreda.nl/vieringen
Online meevieren of terugkijken kan via Kerdienstgemist (volg de link).
De agenda met andere activiteiten van de Protestantse gemeente Breda is in te zien via: https://www.pknbreda.nl/agenda 
 
 
Ik ben nieuw Ik ben nieuw
Leuk dat je onze website bezoekt! Kijk gerust rond om alvast iets over ons te weten te komen. Ken je onze gemeente nog helemaal niet? We zijn één van de drie wijkkerken van de Protestantse Gemeente Breda. Je bent van harte welkom bij onze zondagse vieringen en bij onze andere activiteiten. Onze vieringen zijn om 10:00 uur. Één zondag in de maand kerken we in de Lucaskerk in de Haagse Beemden, zie ook onder het kopje “Vieringen en agenda” op deze pagina.

Stap gerust ook binnen als de kerk open is. Er is altijd wel iemand die je dan het een en ander kan vertellen en je vragen kan beantwoorden. Heb je kinderen, daar is ook aandacht voor. Als je nader wil kennis maken, neem dan contact met ons op. Dan vertellen we je over het reilen en zeilen in onze gemeente en hoe we ons beeld van gemeente-zijn vorm willen geven. Ook kunnen we je met enkele gemeenteleden introduceren die zich bezighouden met facetten die jij van belang vindt.

Als je al lid bent van de Protestantse Kerk Nederland en je bent komen wonen in Breda, dan krijg je een automatisch  een welkomstbrief, waarna de wijkouderling contact met je opneemt.
 
 
Kerkblad S'Amen en wekelijkse Nieuwsbrief Kerkblad S'Amen en wekelijkse Nieuwsbrief
Ons kerkblad S'Amen wordt negen keer per jaar aan alle leden van de Protestantse Gemeente Breda gestuurd. Het laatst uitgekomen nummer van S’Amen is via deze link te lezen.

Samen op Zondag is de gezamenlijke nieuwsbrief voor alle drie wijkkerken van de Protestantse gemeente Breda. De nieuwsbrief wordt wekelijks naar een groot aantal mailadressen. Aanmelden hiervoor kan via deze link.
 
 
Contact Contact
Voor algemene informatie over de Markuskerk kunt u terecht bij de scriba van ons Sectie Team, Wilma Bondzio-Hupkens (whupkens@live.nl). De voorzitter van het Sectie Team is Paul Vlaardingerbroek (vlaar635@planet.nl).
 
Sectie Team Markuskerk Sectie Team Markuskerk
De Kerkenraad van de Protestantse Gemeente Breda gaat over die beslissingen die de hele Bredase gemeente betreffen. Voor zaken die specifiek in de wijkkerken spelen, heeft elke wijkkerk een Sectie Team. Het Sectie Team van de Markuskerk bestaat uit:
Paul Vlaardingerbroek (voorzitter)
Wilma Bondzio (scriba)
Ds. Ton van Prooijen (predikant)
Wim van de Giessen
Ellen van Hooijdonk
Rob Snijders
Sonja Vrins
Jan Willem van der Wel
Victor Witter